Telefon: +385 (0) 42 623-829  |  E-mail: [email protected]

Radno vrijeme: Pon-Pet, 05:30 - 16:30

Obavijest za roditelje o dolasku djece u dječji vrtić

Trenutno formiranoj skupini djece koja su unazad dva tjedna dolazila u dječji vrtić, sa datumom 25.05.2020. mogu se priključiti i ostala djeca, polaznici dječjeg vrtića ”Leptirić”.

Važno je da roditelji/skrbnici budu upoznati s uputama HZJZ-a, koje mogu detaljno proučiti na web stranici: https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_skole.pdf.

Molimo Vas:

  1. ne dolazite u pratnji djeteta ako imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako Vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da ste zaraženi s COVID-19,
  2. ne dovodite dijete u ustanovu ako dijete ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
  3. donosite i odnosite u dječji vrtić OBILJEŽENI RUKSAK s opremom isključivo petkom (posljednji radni dan u tjednu) kada dolazite po dijete. Odgajatelj preuzima i vraća ruksak roditelju ispred ulaznih vrata. Odgajatelj odlaže ruksak u vrtiću, te ruksak stoji nekorišten preko vikenda i počinje se koristiti tek nakon pauze od 48 do 72 sati.
  4. izbjegavajte ulaziti u ustanovu. Ispred ulaza u ustanovu, kod ulaska i izlaska iz ustanove te u ustanovi, svim se osobama savjetuje da drže međusobni razmak (1,5 m). Međusobni razmak ne trebaju držati osobe iz istog kućanstva. U pratnji jednog djeteta vrtićke dobi uvijek je samo jedna odrasla osoba.
  5. izmjerite tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u ustanovu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smijete dovoditi dijete u ustanovu već se javljate telefonom ravnatelju ustanove i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.
  6. također ne dovodite djecu sa znakovima drugih zaraznih bolesti.

 

  • Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji odmah obavještavaju roditelje, koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.
  • Dijete na ulazu preuzima zdravstvena voditeljica sa kojom dijete ulazi tako da odlazi do garderobe, obuva papuče, skida jaknu te pere ruke sapunom i vodom prije ulaska u skupinu.

 

Unaprijed zahvaljujemo.

 

Zagrebačka 22 a, 42222 Ljubešćica
OIB: 29715284427

Telefon: +385 (0) 42 623-829
E-mail: [email protected]

Radno vrijeme:
Radnim danom od 05:30 do 16:30
Vikendom i praznicima - zatvoreno